skip to main content
back Button
The Commons at Holy Comforter Episcopal School - Ajax Building Company
Structure Tone is a global leader in construction management and general contracting services with offices located in the US, UK, and Ireland. Founded in 1971, the company is among the world’s top twenty construction companies worldwide, responsible for more than $3.5B in annual construction volume.
35852
projects-template-default,single,single-projects,postid-35852,mkd-core-1.0.2,ajax_fade,page_not_loaded,,onyx child-child-ver-1.0.0,onyx-ver-1.4.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,side_menu_slide_with_content,width_470,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
project

The Commons at Holy Comforter Episcopal School

The new Commons Building was the fourth major construction project Ajax has completed on the Holy Comforter campus. At approximately 20,000 SF, The Commons includes a performing arts space and dining hall with a full service kitchen bringing the students together for lunch and a variety of activities. A trellised courtyard provides a comfortable environment for students to enjoy the outdoors while eating.

The Commons also includes a “Gallery Room” to display student artwork and have the flexibility to be used as space for classes, meetings, etc. An “Alumni Donor Room” was constructed for meetings, workshops, presentations or other activities. The performing arts space includes a stage, state-of-the-art sound and lighting systems, separate dressing rooms for boys and girls, as well as two “Music/Band Classrooms” with a sound proof practice room. A lawn and maintenance equipment storage area were also included in the basement/lower level of the new building. To tie The Commons into the overall campus, brick masonry was used on the exterior of the building.

The project also included the development a new multipurpose stadium, with LED lighting, that also includes the school’s future track.  The multipurpose facility was constructed on what was considered a natural feature wetland.  The City and HCES developed a plan to develop a new wetland in an existing stormwater pond which now serves as a replacement for the wetland that the ballfield was built upon.

 The scope for the HCES Stormwater Pond was to expand the overall capacity and construct a sand filter to treat the stormwater prior to releasing downstream.  The wetland plantings were installed by along a low berm that divided the pond into two areas and along the outside banks.

 There was some initial treatment of turbid water prior to pumping down the existing pond to allow for the expansion work to begin.  Turbidity barriers were also put in place after the expansion work was completed to prevent silt from entering the pond while sitework on adjacent projects was ongoing.   

Client

Holy Comforter Episocpal School

Location

Tallahassee, FL

SF

20,000

Architect

Elliott Marshall Innes, PA